ضرورت وجود بهترین امکانات در بافت‌های تاریخی خوزستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان گفت: در تمام مجموعه بافت‌های تاریخی واقف بر این هستیم که باید در همه بافت‌های تاریخی استان بهترین امکانات استاندارد و روز زندگی و زیرساخت‌ها وجود داشته باشند.

به‌گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، محمدحسین ارسطوزاده روز سه‌شنبه 17 مردادماه 1402 با حضور در خبرگزاری ایسنا به‌مناسبت روز خبرنگار با اشاره به بناهایی که مخروبه‌اند و اغلب به عنوان زباله‌دانی و... مشاهده می‌شوند، اظهار کرد: این بناهای مخروبه با الگوهای معماری که متناسب با بافت ‌تاریخی آن‌هاست و از آن به عنوان ضوابط اختصاصی بافت ‌تاریخی یاد می‌شود، قابلیت احیا شدن را دارند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: عقیده ما این است که این بناهای رها شده باید آباد شود و در راستای خدمت‌رسانی به بافت انجام وظیفه کنند؛ بنابراین هیچ دلیلی برای ‌این‌که در بافت ‌تاریخی، محلی متروکه یا مخروبه باشد و به حال خود رها شود وجود ندارد مگر این‌که معضل اصلی بافت تاریخی مالک‌ شخصی باشد چرا که بناهایی وجود دارند که به دلیل بلاتکلیفی بین وراث تخریب می‌شوند.

او اضافه کرد: بناها را می‌توان به نوعی حفاظت و مرمت کرد و پس از آن کاربری فرهنگی و گردشگری درستی برای آن‌ها درنظر بگیرد.

ارسطوزاده تأکید کرد: در تمام مجموعه بافت‌های تاریخی واقف بر این هستیم که باید در همه بافت‌های تاریخی استان بهترین امکانات استاندارد و روز زندگی و زیرساخت‌ها وجود داشته باشند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به این‌که دو رویکرد اساسی برای بافت ‌تاریخی وجود دارد توضیح داد: ابتدا باید زیرساخت‌های شهری و زندگی امروزی را تأمین، گسترش و به وجود آوریم تا سپس بهسازی محیطی و محوطه‌ها انجام شود. بنابراین برای بافت‌های تاریخی ابتدا باید فضای ‌شهری مناسب که در شأن ساکنان باشد ملاحظه شود تا پس از آن بافت ‌تاریخی به عنوان نقشی که در گردشگری و تفرج‌گاه دارد بتواند ایفای نقش کند.

او با تأکید بر این‌که باید زیرساخت‌های لازم ایجاد شود افزود: برای این‌که بنایی حفظ شود ما نمی‌گوییم که آن بنا بر سر مالک خصوصی تخریب شود و یا این‌که متروکه بماند چراکه متروکه و ویران شدن آثار تاریخی به هیچ عنوان مورد تأیید ما نیست.

ارسطوزاده با بیان این‌که در حوزه حفاظت از بناهای تاریخی دو تا سه روش وجود دارد ادامه داد: یک روش این است که برای بناهای ارزشمند اعتبارات مشارکتی وجود دارد که دولت بلاعوض برای مرمت اثر تاریخی هزینه می‌کند و مالکان شخصی در صورت ثبت‌ملی بودن بنا می‌توانند تقاضا کنند. مالک شخصی می‌تواند در سامانه ثبت‌نام کند و از اعتبارات و تسهیلاتی که شامل بافت‌های فرسوده و تاریخی است استفاده کند.

او ادامه داد: روش دیگر این است که مالک ‌شخصی با سرمایه‌گذار بخش ‌خصوصی برای تغییر کاربری بنای تاریخی مشارکت کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان خاطرنشان کرد: بقا و حفاظت ارزش‌های میراث‌فرهنگی که در محل سکونت، معیشت و زندگی مردم هستند ارتباط مستقیمی با تعاملی که جامعه محلی با آن‌ها دارند برقرار می‌کند.

او با اشاره به این‌که میراث‌فرهنگی به‌ دلیل درآمیختگی با فرهنگ و نقش بستن در دل و جان مردم ارزشمند می‌شود، افزود: در همه کنوانسیون‌های ملی از قبیل آیین‌نامه‌ها، نظام‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و حتی در کنوانسیون‌های بین‌المللی، جامعه محلی باید در کنار میراث‌فرهنگی و اثر تاریخی احساس خوشبختی کند.

ضرورت وجود بهترین امکانات در بافت‌های تاریخی خوزستان

انتهای پیام/

کد خبر 1402051800966
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha